Vraag maar raak...

Deze rubriek is per 04-10-2007 opgeheven.

Deze rubriek is bedoeld om vragen te stellen en (uiteraard) om er antwoorden op te krijgen!

Vraag / antwoord: e-mail naar de beheerder. 

6) Medio jaren '60 zou er een interscholaire hockeywedstrijd zijn gespeeld. Mogelijk heeft daarover iets in een "Apropos" gestaan (niet in de exemplaren die online staan). Wie weet het nog e/o heeft er iets over? 

Resum 1 t/m 5: Klassefoto's en andere leuke afbeeldingen voor de site zijn nog altijd welkom. Een A-diploma en een getuigschrift 3-jarige ook. Verder een afbeelding lesboek van een exact vak. En wie de films heeft, of weet waar ze zijn, mag dat ook nog altijd melden. Op de andere vragen is voldoende reactie gekomen. Beja.

5) Oud-leraar Roosendaal meldde, dat er 2 films zijn gemaakt. De eerste -van 1966, op 16 mm- door een professioneel, waarschijnlijk Pim Roode. Het was een stomme film. Bij het vertonen indertijd, speelde Paul van Tongeren op een piano. De tweede -in 1971, op (dubbel of super) 8 mm- werd door een leerling opgenomen. Wie weet waar die films zijn?

4) Vraag van Beja over plattegronden van de school. Een leerling uit de eerste jaren en n uit de latere jaren hebben schetsjes ingediend. Van een paar lokalen tot veel lokalen en andere ruimten. Dat er in de loop der jaren werd uitgebreid, was bekend. Allerlei schetsen 'online' zetten is niet zinnig. En fraaie, waar velen herkenning in vinden, lijkt dan het meest geschikt. Vraag: is er iemand die bij het Kadaster een kopie kan/wil laten maken? Van circa 1967 heeft de voorkeur. Verder is weinig bekend over een paar extra lokalen in de Mercuriusstraat. Wie kan daar nog iets van laten weten? 

3) Er komen nieuwe vragen bij!

Indien gewenst, worden namen verwijderd.

2) Natuurkundevraag:

1) De webmaster start met:

We zien uw positieve reacties graag tegemoet!     e-mail naar de beheerder 

Terug naar archief