Speech PB-reünie  8 oktober 2016
(door Onno van Tongeren, voorzitter reüniecommissie)


Pas later in de middag gehouden, omdat velen later/laat arriveerden als gevolg van een defecte brug. Zie onderaan.
 


Van harte welkom allemaal op deze derde reünie!

Het verbaast ons (bestuursleden) niet, dat zovelen deze locatie hebben kunnen vinden.
Per slot is dit er dan toch (eindelijk) één, gerelateerd aan de Prins Bernhard HBS. De buitensport-accommodatie!
En wie geen onvoldoendes op zijn of haar rapport wilde halen, diende hier frequent op te dagen. In het oranje-blauw!
Aan die kleuren wordt ook vandaag nog gerefereerd en wel op de badges. Oud-docenten een blauwe streep, oud-leerlingen een oranje streep en bestuursleden dragen beide kleuren.
Hiervoor is gekozen, omdat het steeds moeilijker wordt om het verschil te zien tussen oud-docenten en oud-leerlingen
J

Heel velen kwamen hier bijna met de ogen dicht naartoe, omdat ze in hun vrije tijd hier ook vertoefden! Als lid van voetbalclubs als IJmuiden en Stormvogels, of als lid van hockeyclub Strawberries.

Dé man die onze fysieke gesteldheid op peil diende te houden, was Mink de Vries. Het doet ons zeer veel deugd, dat hij zichzelf ook dusdanig fit heeft weten te houden, dat hij weer bij ons aanwezig is!
Een warm welkom aan hem, maar ook aan zijn collegae van de ‘binnendienst’ in de Venusstraat. Ze hebben allen een dik applaus verdiend!
…………

Helaas zijn er in de voorbije drie jaar oud-docenten, maar ook nogal wat oud-leerlingen overleden. Mogelijk zijn het er zelfs meer dan bij ons bekend is.
Ter nagedachtenis aan hen willen we nu een minuut stilte houden.

…………

Zoals aangekondigd, is dit de laatste reünie die is georganiseerd door het huidige bestuur. Wellicht zijn er onder jullie enkelen die te zijner tijd toch nog een bijeenkomst willen organiseren. Er zijn al twee kandidaten voor een nieuw bestuur. Heb je belangstelling, meld je dan bij één van ons. Als er enkele bereidwilligen zijn, kunnen we (op kortere termijn) om de tafel om wat door te spreken. Uiteraard zullen we benodigde gegevens dan overdragen. Ikzelf ben bereid de lijsten met gegevens  voorlopig bij te blijven houden.

De website blijft vooralsnog bestaan. Beja is bereid die bij te blijven houden. En inmiddels is ook Jaap van Tuyl er al mee bezig.
Uiteraard willen we foto’s van vandaag ook weer op de site plaatsen, dus… graag digitaal aanleveren.

En ja, nog altijd is er de opsporingslijst! Oud PB-ers die we niet konden traceren. Helaas zijn er waarschijnlijk meer overleden dan er op de website staan vermeld en zeker zullen er meer overlijden. Zolang het kan, willen we de lijsten bijhouden, maar jullie ‘input’ is dan wel gewenst.

Genoeg gespeecht! We gaan er een gezellige middag van maken!
We wensen een ieder veel genoegen met het ophalen van oude herinneringen, het maken van afspraken voor hierna, of wat dies meer zij.

Wij als bestuursleden hebben de voorbije tien jaar met plezier driemaal een reünie georganiseerd! Er zijn jongere oud-PB-ers dan wij, dus wie weet, over een paar jaar…

Geniet ervan de komende uren!
 

08-10-2016, 10.45 uur:  Door een kapotte brug op de A9 tussen Amstelveen en Alkmaar is vanochtend een verkeerschaos ontstaan
op de snelweg. De brug over het Zijkanaal C wilde niet meer dicht, waardoor het verkeer moest worden omgeleid. De weg werd tussen beide steden afgesloten voor alle verkeer. Monteurs wisten het probleem rond 13.00 uur te verhelpen. Toch duurde het daarna nog een paar uur voor de weg weer helemaal open was.
Het verkeer stond vanochtend over zes kilometer vast vanaf het knooppunt Rottepolderplein in de richting van Alkmaar. Ongeduldige automobilisten besloten om te keren en als spookrijders de oprit af te rijden. Daardoor stonden op verschillende plekken auto's met de neuzen tegenover elkaar…

(Bron: NOS)


 

Terug naar Reünie 2016