Reacties

Geknipt en geplakt uit de mailboxen van het bestuur en samengevat uit telefoontjes.
 

ReŁniecommissie,
    
Hartsikke bedankt! Wat een geweldig succes jongens...gefeliciteerd!!! Onze dank voor het hele team!
Rick en ik hebben genoten van iedere minuut....voor ons was het meer dan de moeite waard om hiervoor 'even' naar Nederland over te komen.
We houden contact! Zodra de rust is weergekeerd, zal ik de foto's doormailen.
With love from the both of us.
Kathy ten Broeke en Rick Knell (de biertapper van pomp 1)
Hoi Onno, Ruud, Betty en Beja,
  
Waarschijnlijk denkt iedereen er zo over, maar ik kan alleen voor mijzelf spreken:
Jullie hebben een fantastische dag georganiseerd! Wat moet het een enorme klus geweest zijn. Alle waardering. Het was erg leuk al die oud-klasgenoten weer te zien en te spreken. Daarbij heb ik er erg van genoten en vond ik het een voorrecht nog met een aantal docenten te hebben kunnen spreken.
Heel veel dank. En hopelijk tot ziens, 
Bas van der Poll
Beste Commissie en Bestuur,
          

Ik wil hierbij de gehele commissie en alle andere hulptroepen van harte bedanken voor de voortreffelijke organisatie van de reŁnie gisteren.
Ons compliment voor jullie organisatietalent. Aan werkelijk elk detail is gedacht.
We hebben zeer boeiende ontmoetingen gehad met jaargenoten en oud-docenten.
Martin en Zwany van der Jagt-Hinrichs

Beste Beja en Ruud,
               

Ik wil jullie even bedanken voor de geweldige reŁnie van gisteren! Ik heb er zo enorm van genoten; Onze hele groep was compleet en het was zo fijn iedereen weer eens te zien en te spreken. Heerlijk gewoon. Het klikte ook gewoon weer, net als vroeger. Het was ook zů leuk om de oud-leraren weer te ontmoeten; echt heel bijzonder allemaal dat ze er waren en je zag ze ook zichtbaar genieten van het geheel. Moet een goed gevoel voor jullie zijn, denk ik. Ik stuur jullie deze mail maar het bedankje is voor de hele organisatie en alle vrijwilligers die zich zo ingezet hebben om de reŁnie te doen slagen. Ik vond de locatie ook helemaal perfect. Mijn complimenten voor alles.
Nogmaals duizend maal dank!

Dea Vuil
Beste Onno,
           

Ik heb je gisteren niet kunnen spreken, eigenlijk had ik je willen opzoeken, maar tja, er waren zoveel mensen om te spreken en op te zoeken....
Het was een geweldig leuke dag, heel hartelijk dank aan jou en de hele club die het georganiseerd heeft!!!
Petra Knibbe
Beste Ruud,      
Op het moment dat ik vertrok gisteravond, was je even zoek. Ik kon je niet vinden. Jammer dat we elkaar telkens misliepen om wat bij te praten.
Ik wil jou (en de anderen van het organisatiecomitť) feliciteren met de goede organisatie van de dag. Vanuit onze beleving liep alles op rolletjes. Ik heb er dan ook heel veel plezier aan beleefd. Heel veel dank daarvoor. Wellicht dat we nog een ander moment vinden om bij te praten.
Jan Dammers (ook van Ria natuurlijk).
Hoi Ruud,
   

Bijgekomen van alle organisatie werkzaamheden? Het was zeer geslaagd, heb me zeer vermaakt, leuk met allerlei mensen gesproken. Erg goed georganiseerd hoor door jullie. Wat een werk moet dat geweest zijn, mijn complimenten. Jullie zullen nu wel in een groot zwart gat vallen, nou ja begin dan maar aan de reŁnie voor over 5 jaar.
Nogmaals mijn dank en wil je die ook overbrengen aan de anderen?
Jack Spijkerman
ReŁniecommissie,
   
Bekaf na gisteren? Mens, wat was het een succes. Er was een soort van basisvertrouwen waardoor er bijzondere gesprekken werden gevoerd.
Tenminste... da's mijn ervaring. Goed georganiseerd! Hulde!
Emmie van den Berg
ReŁniecommissie,
   
Ik vond het geweldig om hierbij te zijn geweest, het was hartstikke leuk en goed georganiseerd, nogmaals chapeau !!
Ik heb al contact gehad met Onno en Wim, dus dat zal allemaal wel goed komen. 
Het was meteen een mooi excuus voor mij om jullie te feliciteren met een zeer geslaagd feest.
Wel vond ik het jammer dat ik er niet tot het einde bij was om jullie te helpen.
Yvonne Hopman-Pletting (vrijwilligster en dochter van Rob Pletting)
Beste mensen, geacht bestuur,
     

Graag wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor het organiseren van de reŁnie PB-HBS. Het moet een enorme klus geweest zijn. Voor zover ik het heb meegemaakt, liep alles op rolletjes. Zelf heb ik een fantastiche middag/avond gehad, heb met alle aanwezige oud-klasgenoten gesproken en met al mijn voormalige leraren voorzover aanwezig. Het reŁnieboek is ook heel mooi geworden. Nogmaals hartelijk dank voor de inzet!
Harm Bosman
ReŁniebestuur,
             

Ik heb het erg gezellig gevonden en een 10-tal oud leerlingen heb ik gesproken. Heel bijzonder was dat ik Jan Biersteker tegenkwam. Zijn vrouw is lang geleden een collega van mij geweest, maar het contact is verwaterd. Ze wonen weer in Nederland, Leiden, dus de telefoonnummers e.d. hebben we uitgewisseld om de vriendschap weer aan te halen. Ik miste wel de muziek uit de jaren '60, maar dat zou misschien storend geweest zijn. Ik ben om 21.00 uur naar huis gegaan, dus het afscheidswoordje heb ik gemist. Het was een prima locatie en de catering was heel goed. Complimenten voor het hele bestuur dat er heel veel uurtjes in heeft gestoken.
Marianne Leeuw
Beste mensen,
            

Ik wil jullie hartelijk danken voor de zeer goed geslaagde PB-reŁnie. Perfect georganiseerd en erg gezellig.
Josette Polman
Beste mensen,
        

Bedankt voor de organisatie. Ik vond het erg goed verzorgd.
Hans (J.C.) de Haan
Beste mensen,
        

Ik wil jullie hartelijk danken voor al het werk dat jullie hebben gedaan en voor de goede organisatie van de reŁnie. Het was echt geweldig! Mijn broer Bas en ik hebben een fantastische middag/avond gehad. Hopelijk blijft de website bestaan en kunnen we daar ook wat op uitwisselen of nieuwe verhalen op kwijt? Ik heb nog heel wat dagboekfragmenten en observaties die eventueel leuk zijn. Ik merk het wel.
Elly en Bas Michielsen
Hoi Betty,
        

Heb je ůůk zo genoten gisterenavond??!! WŪe ik ook sprak; iedereen was vol lof over de geweldige organisatie. . . Wil je mijn dank ook overbrengen aan de overige leden van de "feestcommissie?" En wie weet gaan we over een jaartje of wat op herhaling. . . . .
Erik Breedveld
Hallo Beja,
        

Ik had mij en blijkens velen met mij verheugd op de reŁnie. Ik heb genoten van de ambiance en de enorme hoeveelheid werk die in deze reŁnie gestoken was, resulteerde in een prima bijeenkomst. Mijn waardering voor het bestuur en een ieder die hier zijn tijd aan gegeven heeft. Blij ben ik mijn tijdgenoten ontmoet te hebben en te vernomen te hebben, dat het velen goed gaat. Ik heb veel ďcontemporainsĒ ontmoet, niet in de laatste plaats omdat ik vele jaren op deze school heb mogen vertoeven.
Helaas riep de plicht mij om vroegtijdig afscheid te nemen. Ik reken erop dat de avond verder uitstekend verlopen is, nogmaals bedankt voor het geheel en tot de volgende zou ik zeggen.
Jan van den Berg
Hallo Beja,
        

Helaas heb ik je gisteren niet gesproken. Wat ontzettend leuk was het! Ik heb veel mensen gesproken en ook veel mensen gemistÖÖ  daarom hoop ik dat jullie na dit zeer geslaagde initiatief de fakkel nog even brandend houden en de reŁnie op termijn nog eens herhalen? De organisatie was perfect, het eten prima, de sfeer fantastisch! Bedankt voor al jullie inspanningen en graag tot ziens!
Anky Beek
Aan de organisatie,
      
Graag wil ik de organisatoren van de reŁnie van de Prins Bernhard HBS een compliment maken voor de geslaagde reŁnie. Ik heb al meermalen schoolreŁnies meegemaakt en meestal vond ik achteraf dat het tegenviel, maar deze keer vond ik het echt heel leuk. De ruimte was ook heel geschikt, omdat alles goed te overzien was. De collega's die er waren had ik meer dan vijftig jaar niet gezien. Ook gesprekjes met oud-leerlingen verliepen heel plezierig. Hartelijk dank voor al jullie werk.
Anja Oostenrijk-Huisman, oud-docent Engels 1958-1961
Hallo reŁniecommissie,
           

Hartelijk bedankt voor alles wat jullie in de afgelopen tijd gedaan hebben om de reŁnie zů te laten slagen. Het was geweldig!
Ineke Koper
Ha Ruud,
            

Via jou wil ik alle organisatoren bedanken voor een zeer geslaagde reŁnie. Mijn complimenten voor de hele organisatie en met name ook voor de website. Daar heb ik me al uren mee vermaakt. 'k Zag toch wel een beetje op tegen de reŁnie, want ik wist wel wie ik wilde zien, maar waren er verder nog mensen die mij wilde spreken? Gelukkig viel dat erg mee. Er bleken veel klasgenoten aanwezig te zijn uit mijn schooltijd en dat was heel leuk. Verrassend om te horen hoe het een ieder is vergaan. Natuurlijk had je meer contact met de een dan met de ander en dat bleek nu ook weer. Maar afgezien daarvan, ik heb me kostelijk vermaakt. Ik wist nog een voorval met de heer Van Voorst Vader en tot mijn grote verbazing bleek hij zich dat ook nog te kunnen herinneren. Leuk! Nogmaals bedankt.
Coby Veltman
Beste Ruud,
             

Ik wil aan jou en de andere organisatoren toch nog even mijn waardering laten blijken voor de enorme inzet die jullie hebben gedaan en ik hoop dat het een geslaagde dag is geweest.
Arjan Broek
Beste mensen,
             

Ik moet eerlijk zeggen dat ik lang getwijfeld heb of ik wel naar de reŁnie zou gaan. Zouden er wel klasgenoten komen? Want dat bepaalt toch wel of het leuk is of niet. Op het allerlaatste moment heb ik de knoop doorgehakt om toch te komen en ik vond het geweldig leuk. Mijn geheugen is behoorlijk afgestoft en het was enorm leuk om te horen hoe het ieder is vergaan in de voorbije jaren. Daarom wil ik jullie bedanken voor de enorme inspanningen die jullie geleverd hebben. Mijn petje af.
Tina van Oosten
Beste Ruud, Beja, Wim, Onno en alle andere organisatoren,
                    

Een doorslaand succes de reŁnie. Sommigen hoop je te ontmoeten, anderen komen ineens weer boven in je herinnering. Een aantal was helaas afwezig, die ik gehoopt had te ontmoeten. Zoveel herinneringen komen weer tot leven. Ik merk dat het me nog steeds bezighoudt. Leuk, het verhalen uitwisselen van toen, maar ook om te horen wat er van iedereen geworden is. Verwondering ook hoe levens verlopen en hoe mensen, waarvan docenten toen zeiden dat er niets van ze terecht zou komen, toch een fantastische carriŤre gemaakt hebben. Met sommigen ontstond een nieuwe klik en ging het gesprek verder in het hier en nu. Ik wil jullie hiervoor bedanken.
Ik realiseer me hoeveel werk jullie verricht hebben, laat deze fantastische dag voor jullie de beloning zijn. In het kader van wat ik hier boven schreef, zou ik met een aantal het contact verder willen voortzetten, maar ik beschik van niemand over het e-mail adres. Is het mogelijk om in de NAW-lijst een kolom e-mailadressen op te nemen (weer werk Ruud!), waar over jullie beschikken? 
Nogmaals bedankt en ik hoop van je te horen.
Nico Brandsma
Hoi Beja,
                        

Ik hoop dat jullie bedolven wordt onder de mailtjes, want dat hebben jullie verdiend. Wat een geweldige reŁnie!! Volgens mij heeft iedereen genoten. Wij waren er van twee tot elf en nog hebben we mensen gemist die er wel waren. Het had dus nog langer kunnen duren. Alle lof voor de geweldige organisatie, het heerlijke eten en drinken etc. etc.
We zullen de site nog even volgen voor waarschijnlijk een laatste verslag en we wensen jullie een periode van grote rust en voldoening toe.
Mink de Vries en Tine de Vries-van Nood
Beste mensen van het bestuur,
               
ďIk heb zůůůůůů genoten en ik heb zoveel complimentjes gekregen, dat ik nu kapsones heb!!!Ē 
Fantastich georganiseerd, prima eten en ik heb het veel langer volgehouden dan gedacht.
Mevrouw Sonja DŲrr-Oliemans
Beja,
                           
Graag wil ik even laten weten, dat ik een fantastische dag gehad heb. Ik heb enorm veel oud-leerlingen gesproken, waarvan er veel mij complimenteerden met mijn geduld en mijn goede (soms herhaalde) uitleg. Verder heb ik ook met oud-collega's gesproken. Ik ben van 2 tot 8 uur geweest. De organisatie en verzorging was uitstekend. Complimenten en bedankt voor de hele fijne dag.
Meneer Piet Langhout
Ruud, Beja en Onno,  
                           
Het was fantastisch. Bedankt voor de inzet waarmee jullie dit geweldige evenement mogelijk hebben gemaakt.
Hans Bijl
Beste organisatoren,  
                  
Heel hartelijk dank voor de uitstekend georganiseerde reŁnie. Wat een werk hebben jullie verzet! Geweldig! Het is werkelijk fantastisch zoals jullie je hebben ingezet voor deze zeer geslaagde dag en avond. Het was heel leuk om school- en klasgenoten terug te zien. Ondanks de grijze haren (of helemaal geen haren) was bijna iedereen goed te herkennen. Leuk ook dat sommigen de moeite hadden genomen om uit Engeland of Spanje te komen. 
Ik hoop dat we elkaar nog eens tegen zullen komen op een reŁnie.
Maaike Paap
Beste organisatoren,  
                                
Met enige schroom ging ik naar Beverwijk, wat en wie kan ik daar verwachten? Die ene met wie ik nog contact heb, komt niet, dus wie zie ik daar en hebben we elkaar dan wat te vertellen. Het was grandioos, zoveel mensen/klasgenoten, maar ook van andere jaargangen en ook zeker de persoonlijke gesprekken met de leraren. Heel tevreden kijk ik terug op een dag van ontmoeten, herbeleven, verhalen (meer dan: wie ben je ook weer, waar woon je en wat doe je nu) en vooral genieten. Dik over tienen ging ik moe maar tevreden huiswaarts. Organisatoren, heel veel dank.
Agaath Koers
Beste Onno,  
                           
Om nog maar een "spammetje" toe te voegen aan de vele die je ongetwijfeld zult krijgen. Ik wil jou, zijnde ťťn van de initiatoren van de PB-reŁnie, van harte complimenteren met het geslaagde evenement. Jaren van voorbereiding zijn niet tevergeefs geweest en hebben hun vruchten afgeworpen. Dat moet voor jou, en uiteraard voor de andere leden van het bestuur, een grote genoegdoening zijn. Ik mailde vandaag nog met een oud-klasgenote en die vertelde dat ze nog zat na te genieten. Het was grandioos. Nogmaals bedankt voor alle inspanningen.
Nico de Niet
Hoi Betty,  
                           
Ik vond het super leuk en had ook nog een leuke terugreis met een andere reŁnist, niet uit onze klas maar wel heel gezellig.
Welmoet de Waard
Hoi Onno,  
                       
Een prima reŁnie ! Chapeau !
Andrť Lamťrus
Hallo organisatiecomitť van de reŁnie!  
                  
Mijn complimenten aan jullie voor de geweldig leuke middag en avond die wij allen, dankzij die ťne toevallige ontmoeting, hebben gehad. Ik vond het erg leuk om de oud-klasgenoten weer eens te zien en ieders verhalen te horen. Doordat het best een lang tijdsbestek was, kwamen we ook wat verder dan alleen de standaardvragen van wat doe je, waar woon je, ben je getrouwd en heb je kinderen. Ik hoop dat jullie het zelf ook leuk hebben gevonden, want jullie hadden er ook nog de spanning bij, of het allemaal goed zou verlopen. Hoewel jullie natuurlijk ook veel voorpret hebben gehad. In ieder geval vond ik het een zeer geslaagde reŁnie en wil ik jullie bedanken voor al jullie acties en activiteiten. Mijn petje af hoor!
Jolanda Kluft
De reŁnie,
                    
Ik heb genoten van de reŁnie! Ben trots op de organisatie. Alleen, het was zo snel voorbij. Ik zou graag met een aantal mensen nog contact houden. In alle euforie natuurlijk vergeten om bv e-mailadressen uit te wisselen. We zijn duidelijk nog niet van de visitekaart-generatie, want dat zou slim zijn geweest om uit te wisselen. Ik zou het leuk vinden, als daar een platform o.i.d. voor op de website zou komen, als dat mogelijk/haalbaar is. Mijn e-mail adres mag daar in iedergeval op. Bedankt voor een mooie dag!
Wil Veen
Beste bestuurderen, 
                   
Ik val maar met de deur in huis: ik stond zondagmiddag, gewapend met pasfoto, vijf PB-agendaís en torenhoge verwachting, voor de deur van het Kennemer College. Al maanden verheugde ik me, en dit werd de laatste dagen alleen sterker. Ik had al in januari de aantekening RE‹NIE op zondag 28 in mijn toen nieuwe agenda gemaakt, en geen reden gevonden om de steeds op papier langskomende datum scherp te vergelijken. . . Ook de website der websites, onnozel genoeg, de laatste weken niet bekeken (ik zou het immers toch allemaal wel zien).
Ik ben er redelijk kapot van (dit is in PB-termen een eufemisme), en realiseer me dat zoín gelegenheid niet zomaar weer komt. Pas nu voel ik me in staat, na de eerste verwerking, om op redelijke toon wat van me te laten horen. Dat is toch wel het minste wat ik kan doen.
Ik ben zondag spoorslags naar mijn zus gereden, die . . .  eh . . . niet de tegenwoordigheid van geest had gehad me zaterdag even te bellen (hebben we uitgepraat), maar wel goede sfeertekening kon overbrengen. Ik maak eruit op dat het een prachtig feest is geweest, en dat jullie dus alle hulde van de wereld moeten hebben. Bij dezen!
Het moet me van het hart dat de PB buitengewoon veel voor me (heeft) betekent, en dat ik me dat de afgelopen tijd nog sterker ben gaan realiseren. Des te groter is het gemis. Maar er is misschien enige hoop te putten. Ik begrijp dat jullie de site in de lucht houden (laat maar horen als daar nog wat voor nodig is), en dat geeft wellicht mogelijkheden. In de eerste plaats kan mijn miskleun misschien op de site worden gezet, zodat ik misschien nog kans maak op een reactie van een kwade (of opgeluchte) klasgenoot of leraar. Dat zou me geweldig plezier doen, en leidt misschien tot reŁnie-activiteitjes op atomaire of moleculaire schaal, dat zou mooi zijn.
Ten tweede heb ik naast de volledige leergang Schweers en Van Vianen (staat wel op de site) ook bij de voorbereiding nog opgediept de Beknopte Sterrekunde Ėgelukkig nog zonder n, waaruit Algra zo prachtig lesgaf- gevonden, en ook Letterkundig Kontakt. Dat laatste boekje werd door Bierling gebruikt, maar hij liet op zijn aanstekelijke wijze apart aantekeningen maken. En die blijk ik Ėik kan me zijn verteltrant nog levendig voor de geest halen- in mijn geheugen te hebben gegrift. Ik heb het als een kleinood bewaard. Ik zie ze niet op de site, en stuur dus een paar scans mee, ter aanvulling van de site.
Jullie hebben natuurlijk wel even rust verdiend. En het volgende heeft geen haast. Maar toch heb ik de afgelopen weken over het volgende zitten denken, en daarover had ik zondag, ik bedoel zaterdag, ook een balletje op willen gooien. Het gaat om de vraag of het niet een nadere studie waard is om na te gaan wat de omstandigheden waren die tot de stichting van de PB hebben geleid, wat er van de doelstellingen is terechtgekomen, en bijvoorbeeld uit wat voor typen het bestuur, het docentencorps en de groep leerlingen was samengesteld. Ik ben erg benieuwd naar de motieven van de oorspronkelijke Vereniging, waarvan mijn ouders ook al vroeg lid zijn geworden, als ik me niet vergis. Maar ik kan me nauwelijks herinneren dat er in de leerstof enige ideologische lijn was te vinden Ėafgezien van godsdienst-, maar dat deed toch eigenlijk maar voor spek en bonen mee. Was die lijn nu echt een gespreksonderwerp voor de directie? Aan de andere kant zou het best kunnen zijn dat de leerlingen overwegend uit een bepaalde kring kwamen, maar zelfs dat betwijfel ik, als ik bedenk hoe mijn klassen waren samengesteld. Toch was het een geweldig initiatief om in het nederige IJmuiden zoín prachtige school te beginnen. Het opkomen, bloeien en vergaan van de PB zou toch een mooie studie op kunnen leveren over de nadagen van de verzuiling, de geschiedenis van de middenklasse in IJmuiden, en/of van de waarde van gedreven docenten en schatjes en krengen van leerlingen? Ik weet wel dat er studies zijn over de ontstaanstijd van de HBS, maar ik vraag me af of er iets over de HBS in de praktijk is geschreven. Ik kan me haast niet voorstellen dat er van dat uitgebreide materiaal, dat er -als ik jullie stukjes mag geloven- nog allemaal is, niet een boeiende sociaal-historische studie is te maken. Zeker nu er nog zoveel betrokkenen (net) nog aanspreekbaar zijn, lijkt het me een uitgelezen kans. Zou dit niet een project voor de VU of een andere universiteit of hogeschool kunnen worden? Zelfs een studie over de waarheid van de herinnering zou leuk zijn: we hebben hetzelfde meegemaakt, maar als je de site erop naleest, loopt de beleving ervan nogal eens uiteen.  
Kortom, ik ben voor voortzetting in enigerlei vorm van jullie initiatief. Misschien worden jullie al moe bij de gedachte. Laat het dan nog maar even liggen. Maar niet te lang; ik zou best mee willen proberen om zoiets van de grond te krijgen. En kan van de website ook nog wat worden gemaakt in de richting van ontmoetingsplaats van klasgenoten en zo?
Ik zal ook nog wat herinneringen opschrijven, want inspiratie krijg ik zo, al van me afschrijvend, toch wel weer. Die houden jullie nog tegoed. Kan er vast nog wel bij op de site.
En doe me een lol, kan ik ergens zoín boek en shirt afhalen?
Johan Knibbe
Beja, 
                                    
Ik heb je gezien, maar je was telkens in gesprek. Ik neem aan dat jij -net zoals ik- ook heel wat oude herinneringen hebt opgehaald en uitgewisseld hebt hoe het na de HBS gegaan is. De grootste verrassing voor mij was Jacob de Boer die nu hoogleraar is aan de VU. Van Leonard Schultze Kool had ik onlangs al in de krant over zijn hoogleraarschap gelezen. Jammer genoeg kon hij niet zolang blijven. We nemen wel contact met elkaar op (op de HBS trokken we veel met elkaar op). Ik heb ook heel gezellig met een aantal dames gesproken die ik zelfs nog van de lagere school ken. Ik heb ook nog even met mw. DŲrr en Tine van Nood gesproken. Helaas waren toch een aantal ex-klasgenoten niet aanwezig, die ik toch graag had willen ontmoeten. De meesten daarvan hebben de HBS voortijdig moeten verlaten en zullen daarom niet veel animo hebben gehad. Gelukkig hebben we van de klasgenoten die wel aanwezig waren de e-mailadressen verzameld en in sommige gevallen ook de intenties om elkaar nog een keer te zien. Er werd zelfs gesproken over een reŁnie van de klas zelf. Voor mij was het een geweldige dag die ik beslist niet had wilen missen!! Hartelijk dank voor de organisatie daarvan!
Wijnand Doornenbal
Beste Onno,
                  
In de eerste plaats gefeliciteerd met de organisatie en uitvoering van de reŁnie. GEWELDIG!!!!!!!!!!!! 
Ik, en velen met mij, zijn toch naar de reŁnie gekomen met de gedachte, erg leuk maar van 14.00 uur tot 23.00 uur is toch wel heel erg lang. Nou dat viel reuze mee.Tijd te kort dus. Ook mijn dochter (Yvonne Hopman) als vrijwilligster heeft zich fantastisch vermaakt, mede door het bekend zijn met enkele van mijn klasgenoten.
In ieder geval nogmaals een zeer groot compliment voor het organiseren van deze reŁnie. Ook heb ik niet 1 negatief geluid gehoord. Het was gewoon erg geslaagd.
Rob Pletting
Hoi Ruud, 
                              
Wat hebben we genoten afgelopen zaterdag!! Geweldig zoals jullie alles georganiseerd hebben. Leuk jou weer gezien te hebben. Lekker bijgekletst met deze en gene na al die jaren.
Ook heerlijk gegeten en gedronken (voor mij geen alcohol, maar zonder dat kun je ook heel veel lol hebben). Misschien tot wederhoren/ziens!
Gery van der Zee
Beste  Ruud, 
                                 
Ik wil jou en je medebestuursleden bedanken voor een hele geslaagde reŁnie. Het was fantastisch georganiseerd. Het eten en drinken was uitstekend en de ambiance was uit de kunst!
Cobi Sloof
De reŁnie,
                 
Bedankt, 't was erg geslaagd!!
Wibo de Boer
Hi Betty, Welmoet, Kathy, Gerke en Ditty,
                 
Wat een feest jullie weer te zien! Deed me echt goed: beestjes uit de kinderharen. Alle lof voor de initiatiefnemers en de organisatoren van de reŁnie, hoor!!!!! Het ga jullie wel.
Hester HŲweler
Hoi Ruud,
     
Dank je wel, en natuurlijk ook Beja en Onno bedankt, dat ik heel bijzonder fijne mensen heb mogen spreken en zo een heel bijzonder gevoel van herkenning had.
Willy van der Zee
Ruud, Beja en Onno,
FANTASTISCH !
WŠt een schitterende dag heb ik gehad! 
WŠt een perfecte organisatie! 
WŠt een sfeer! 
WŠt een prachtige beloning voor jullie vele inspanningen! 
Jullie kunnen terecht hťťl trots op jullie zelf zijn!  
Ik heb mijn 9(!) jaar HBS-B een beetje kunnen 'verwerken' na het zo'n 50 jaar 'verstopt' te hebben! Hťťl veel dank hiervoor.
Pieter Kamstra
De reŁnie,
                     
Wat een geweldige dag. Ik heb genoten. Zoveel meer mensen ontmoet dan ik gedacht zou hebben. Maar wat een werk voor jullie. Nogmaals hartelijk dank daarvoor. Ik zie dat de website blijft voortbestaan. Ik bedacht dat het wellicht aardig is enkele pagina's uit mijn boek te publiceren. Kijk maar of het iets is.
Meneer Henk van Maanen
De reŁnie,
                          
Dank ieder voor alles wat jullie volbracht hebben: Zeer bijzonder !
Jelle Bilkert
Beste Betty,
            
Teruggekeerd in Drenthe (we hebben er maar een paar dagen aan vastgeknoopt) willen mijn vrouw en ik jullie graag complimenteren met de organisatie van de Prins Bernhard HBS-reŁnie. Het was erg gezellig, veel oud-leerlingen gesproken, waaronder zoon en dochter die we ook niet iedere dag zien, ook oud-collega's, kortom we hebben ons zeer goed vermaakt en dus onze hartelijke dank.
Meneer Hein de Boer
De reŁnie,
            
Het is een heel gezellige middag geweest en heb contact kunnen maken met oude schoolvriendinnen. Het bestuur kan terugzien op een geslaagd evenement. Ik zal nog even naar de website gaan om te kijken of er foto's geplaatst zijn...
Marianne van den Burg
Beste Ruud,,
            
Gefeliciteerd met het succes dat jullie hebben gehaald met de reŁnie. Wat hebben jullie het geweldig gedaan! Een perfecte organisatie en een heel fijne sfeer. Na aanvankelijk wat aarzeling had ik me toch aangemeld voor deze reŁnie. Leuk om te horen hoe het met diverse mensen in de loop der jaren is gegaan. Verrassend om te horen wat mensen zich nog herinneren van je, ook zaken waarvan je dacht dat die niet bekend waren, zoals heimelijke gevoelens voor een klasgenote. Vooral ook erg leuk om die weer te ontmoeten en te spreken. 
Kortom, ik heb erg genoten van deze dag en ik kijk uit naar de volgende ontmoeting.
Wout Bello
Hoi Ruud,
            
De tijd vliegt - nog steeds!
Hiermee wil ik jou en je collega-organisatoren van de reŁnie alsnog complimenteren. Ik vond het een heel leuke dag, met allerlei aangename en ook minder aangename verrassingen. En een heerlijke maaltijd !!!  Grote 'dissonant' was dat de leraren geen idee hadden wie er vůůr hen stond. Dat krijg je er nou van, als je je altijd zo braaf gedraagt, haha... Met enkelen heb ik de afgelopen dagen het hele gebeuren nog eens de revue laten passeren en dat zorgde nog voor de nodige 'napret'. Met veel plezier heb ik het 'smoelenboek' ingekeken. Veel tijd daarvoor had ik echter niet... Daardoor heb ik niet gezien of de e-mailadressen er ook in zijn opgenomen voor evt. verdere contacten...
Nogmaals: jullie hebben een groots werk verricht. BEDANKT !
Heleen Schipper
Dank voor geweldige prestatie,
            
Voor alle initiatiefnemers, organisatoren en medewerkers van de reŁnie: dank voor deze bijzondere dag. Ik vond het een fantastische ervaring weer zoveel schoolgenoten te ontmoeten.
Paul Jongejans
Beste Onno en het hele organisatieteam,
            
Van harte gefeliciteerd met een fantastisch geslaagd feest. Een feest van herkenning en prachtige verhalen. Ontzettend mooi om te vernemen hoe het met klasgenoten is vergaan en ook om mee te maken dat na veertig of meer jaren mensen elkaar in ťťn oogopslag herkenden. Ik heb echt het gevoel dat ik van twee uur ís middags tot tien uur ís avonds met een brede smile door die school heb gelopen. Ook mooi om te zien dat sommige leraren steeds meer rechtop gingen lopen, al naar gelang ze meer lovende woorden en warme herinneringen toegevoegd kregen door oud-leerlingen. Het is voor mij een onvergetelijke dag geworden! Misschien nog een idee: wellicht kan er een structuur verzonnen worden om oud-klasgenoten met elkaar in verbinding te laten komen door bv e-mail of telefoon. Betrokkenen zouden daar natuurlijk van te voren toestemming voor moeten geven, waarna een lijst op de PB site zou kunnen prijken. Is zoiets te faciliteren door jullie team?
Nogmaals, een fantastisch feest, ontzettend bedankt!!
Rien Bruinzeel
Dag Ruud,
            
Veel, heel veel dank voor alle aandacht en zorg die je de afgelopen tijd hebt besteed om de pb-historie weer tot leven te wekken. Van de website genoot ik al zeer en de reŁnie vond ik geweldig !
Willy van Wetter
De reŁnie,
            
De reŁnie vond ik een enorm succes, heb genoten van het spreken en zien van oude bekenden.
Irene Geerlofs
Telefonisch,

Helaas kon ik niet aanwezig zijn, maar ik heb al gehoord dat de reŁnie geweldig was. Het bezoek (voor het interview) dat ik van Beja en Leen heb gehad, heb ik heel fijn gevonden en ook vind ik het leuk dat Leen nog contact met me onderhoudt. Op Jan Diepraam ben ik heel trots, omdat hij nu aan de restauratie werkt van Van Gogh's "Korenveld met kraaien" ťn omdat hij nog wist hoe ik Van Gogh destijds behandeld heb!

Meneer Piet Kamerik
Beste Beja,
 
Ik heb er behoefte aan je even te mailen, dat de reŁnie geslaagd was. Ik heb erg genoten. Ook mijn vrouw was blij dat ze meeuitgenodigd was. Het artikeltje in de krant heeft me wel geŽrgerd. Het gaf beslist niet de sfeer weer die op de reŁnie aanwezig was. Deze was -en ik hoorde dat later ook van diverse oud leerlingen- bijzonder goed. Jullie hebben een en ander heel goed geregeld. Ik denk alleen maar aan de badges die heerlijk duidelijk leesbaar waren, zodat je niet iemand aan zijn of haar trui behoefde te trekken om de naam te weten te komen. Het zijn soms maar kleine details. En er waren er heel wat, die meewerkten aan het slagen van de middag en avond. Ik weet dat jullie hier veel vrije tijd aan opgeofferd hebben. Vandaar dat ik jullie mijn complimenten en mijn waardering wil toesturen. Bij dezen.
Meneer Ab Roosendaal

Beste Ton, 

Nog hartelijk bedankt voor de mooie dag gisteren. Ik zag je niet meer, om je bij vertrek de hand te schudden. Bij dezen. Ook de anderen. Het was heerlijk om weer even terug te zijn. De terugreis met elkaar was genoeglijk.
(Jan was als carpooler actief vanuit het oosten des lands.)

Jan van Popta

Van de 'OC'-carpoolen aan 'bestuursvrienden',

Na de reŁnie zijn we, nogal onder de indruk daarvan, direct met vrienden een weekje op vakantie gegaan. Nu we weer thuis zijn, ontdek ik op de website een veelheid aan positieve reacties. Fantastisch, wat was het een leuke dag. Veel oud-klasgenoten gesproken. Leuk ook om te weten waar iedereen na de PB mee verder is gegaan.
Ook van onze kant heel veel complimenten voor de organisatie van deze dag. Het was in een woord "grandioos". Tijdens onze terugreis naar Almere hebben we er samen nog uitgebreid in de auto over gesproken. Aan letterlijk alles was gedacht. Mijn vrouw (vrijwilligster) en ik hebben nu allebei hetzelfde beeld van de dag en dat is erg leuk. Ook de anekdotes in het boek heeft ze met veel plezier gelezen; ze had door de reŁnie daar nu ook wat meer gevoel bij.

Ton Kalkman
Beste Onno, 

Wat een geslaagde reŁnie was dat afgelopen zaterdag!!! Niet te geloven dat oud-klasgenoten die ik na ruim 40 jaar weer sprak, nog zo bekend overkomen. Ik wil jullie als reŁniecommissie graag heel erg bedanken. Een zeer geslaagde dag, die wat mij betreft voor herhaling vatbaar is.
Jaap van Tuyl
Hallo Beja,
  
Het was een heel gezellige dag; zo ontmoet je nog eens iemand uit het grijze verleden...
Jelte van Dokkum
Hallo Ruud,
         
Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor het organiseren van de reŁnie. Eerlijk gezegd had ik er niet zo'n zin in toen broer Theo niet ging, maar wat was het leuk! De tijd vloog om en ik heb nog niet eens iedereen uit mijn klas gesproken, dus over 5 jaar weer???  De organisatie was perfect, de catering overvloedig en heerlijk, inderdaad hebben we voor die 50 euro veel gehad. Hopelijk komen jullie niet te kort? Anders horen we het! Wil je ook de anderen van de commissie bedanken? Theo is intussen terug; 'k zal hem overtuigen, dat hij veel gemist heeft! 
Loes van de Kamp
Hoi Ruud, 

Zojuist las ik de enthousiaste reacties op de reŁnie. Wat moet dat een heerlijke dag geweest zijn. Ik was er graag bij geweest. Jullie zullen na de hele afwikkeling wel in een soort gat vallen, want je hebt ineens een hoop vrije tijdÖ
Natuurlijk heb ik ook even zitten grasduinen in de rest van de site, want dat is gewoon heel erg leuk. Ik mis iemand op de lijst ďIn memoriamĒ die ik wel vind op de lijst ďOpsporing verzochtĒ. 
Het gaat om Gert Jan de Vries. Hij zat bij mij in de klas en overleed toen hij 15 jaar was en in 4 VWO zat, ten gevolge van een verkeersongeluk (toen hij nog even snel de pont wilde halen en een auto hem schepte). Dat was in oktober of begin november 1973. Hij is in 1970 op school gekomen en zat toen in 1b. Dit was natuurlijk net zoín drama als dat er mensen tegenwoordig op scholen overlijden, maar voor ons was geen plekje om iets van medeleven te tonen of te rouwen hoor. Niks kaarsjes, fotoís of andere herinneringen. Wij, zijn klasgenoten, hoorden van de heer Bierling, ik denk tijdens het eerste of tweede lesuur, dat hij was overleden en alle anderen moesten het in de pauze op het mededelingenbord lezen. Wij zijn met een groep naar de condoleance, helemaal vooraan in de Breestraat in Beverwijk geweest en de dag erna naar de begrafenis in Beverwijk of misschien was het Heemskerk (daar op de grens van beide plaatsen). 

Ellen Zwaan
Ha Ruud, 
  
Het was fantastisch zaterdag 27 september. Heel, heel hartelijk dank dat jullie dit voor elkaar hebben gemaakt. Ik heb genoten en wist niet dat een reŁnie zo leuk kan zijn.
Dicky Hogendoorn
De reŁnie, 
             
De reŁnie was een bijzondere dag voor mij. 40 jaar terug, naar de middelbare schooltijd . Oude bekenden ontmoeten was erg gezellig. Een geslaagde dag voor mij. 
Klara Beens
Beste Ruud (en overige organisatoren),
            
De reŁnie is inmiddels alweer een week achter de rug. Even terugblikken op een geweldige middag en avond. Het was enig om behoorlijk veel oud-klasgenoten na zoveel jaar weer te zien (jammer dat niet iedereen kon komen); kortom, een super reŁnie en een heerlijk buffet! Petje af en veel dank voor al jullie werk. Ook dank aan iedereen die foto's ingestuurd heeft voor de site; ik kijk uit naar meer. Graag wil ik nog even vermelden dat ik meneer Van Schaik (Frans) behoorlijk gemist heb die zaterdag. Ik had hem willen vertellen dat hij in mijn herinnering de beste leraar was op school. Zijn eerste Franse les aan ons als 'bruggertjes' zal ik nooit vergeten! 
Wat doen jullie met alle (e-mail) adressen? Als we ooit 's een reŁnie van ons eigen jaar willen organiseren, kunnen we dan een beroep doen op jullie bestand?
Hanneke de Groot
Hallo Betty,
            
Hartelijk dank voor de leuke foto's. Ook wij hebben genoten van de gezellige reŁnie. Het was allemaal uitstekend voorbereid en het is duidelijk dat jullie er heel veel tijd en energie in hebben gestoken. Daarvoor dus alle lof en heel veel dank.
Ditty en Jan Eefting-Brands
Beste Betty,
            
Gerard en ik willen jullie als comitť heel hartelijk bedanken voor al jullie inzet, organisatiekwaliteiten en meer van die dingen. Wij hebben heel erg genoten van deze zaterdag. Complimenten voor het boek! Dank jullie wel.
Margreet Visser / Gerard de Jong
Telefonisch,
            
Het was oergezellig! Ik heb heel erg veel oud-leerlingen gesproken, maar weinig oud-collega's. Bierling, Fischer en DŲrr heb ik niet gezien... Ik kwam wel met veel vertraging. De haringkar vond ik fantastisch! De ruimte was ook super geschikt. Je kon vrij bewegen en stond niet in het gedrang. Iedereen was bereikbaar.
Meneer Jan Klinkhamer

Beste organisators,
    
Nog reuze bedankt voor jullie inspanningen (ook de anderen, die ik niet gemaild heb). Het was erg geslaagd en het viel me erg mee nog zoveel bekenden en oud-klasgenoten te treffen. Het is inderdaad vast voor herhaling vatbaar, over 5 jaar ofzo? Als Beja uit mijn destijds gemailde reactie de anekdotes erbij wil zetten, vind ik dat prima.

Anneke Biewinga

Beste Betty,
    
Dank en complimenten voor jullie inspanningen m.b.t. de reŁnie!

Jan Diepraam

Telefonisch,
    
Ik wil nog even laten weten hoe ik heb genoten van de reŁnie. Het was een schot in de roos. Ik heb heel veel oud-leerlingen gesproken en ook wel collega's, maar die niet eens allemaal. Het was een geweldig leuke en gezellige dag. Alle eer voor jullie werk.

Meneer Jan Bierling

Beste Ruud,
    
Ik ben weer thuis in Dallas, na er nog een weekje aan vastgeplakt te hebben in Nederland. Dat begon dus met aardig weer op mijn aankomstdag op 26 september, maar 's maandags was het inderdaad allemaal over. Wat een ellende kwam er uit de hemel vallen! Hier in Dallas is het gelukkig nog steeds een beetje zomer, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius!  Ik heb echt genoten van de reŁniemiddag/-avond. Ik herkende direkt al mijn aanwezige klasgenoten. Ik denk dat iedereen dat zo heeft ervaren en ik wil jullie bij dezen dank zeggen voor wat een bijna 'onbegaanbare' taak moet zijn geweest. Het is jullie gelukt en menigeen zal jullie daar levenslang dankbaar voor zijn. Dit was mijn allereerste middelbare schoolreŁnie, en ik zal hem nooit meer vergeten! 

Ed Reynders

Beste Beja,

De reŁnie was een feestelijk gebeuren. De voortreffelijke organisatie verdient alle respect. Jullie moeten heel veel werk hebben verzet. Heel hartelijk dank daarvoor.
Per Mercedes ben ik, samen met Klaas Groen en nog een andere reŁnist, door Lamťrus vervoerd naar het Stayokay hotel. We sliepen met zín drieŽn op ťťn zaal. In jeugdige overmoed koos ik voor een bovenbed. Dat kon je via een smal stalen trapje verlaten. Toen dat voor mij ís nachts een keer nodig was, bezorgde mij dat een schaafwond en een blauwe plek op mijn rechter heup. Zelfs dŠt is een dierbare herinnering aan de reŁnie, die inmiddels al weer bijna verdwenen is.

Meneer Eit Algra
Beste Beja en ook Onno,
       
Nog zeer hartelijk bedankt voor de perfecte organisatie van de zeer geslaagde reŁnie van de Prins Bernhard HBS. Ook namens Wim bedankt natuurlijk! Wie weet wanneer tot ziens, met een hartelijke groet van ons beiden.
Meneer Wim & mevrouw Jet van Voorst Vader
Hallo Ruud,
   
Bedankt voor al het werk dat jullie hebben gedaan om van deze reŁnie een succes te maken. Een fantastische job! Ja, het is inderdaad jammer, dat we elkaar niet gesproken hebben. Ik heb wel van de reŁnie genoten al was het maar een kort bezoek. We hadden zoveel gepland in die 2 weken. Eerst een week in Duitsland en daarna IJmuiden en familie bezoeken. Het was leuk om de klasgenoten weer eens te zien en te spreken. Ik miste Joke de Kan, zij was jaren mijn vriendin. Heeft iemand ooit eens iets van haar gehoord? Het was inderdaad ook leuk om Rob Pletting te spreken, helaas wel kort.
Ria Borst (Canada)
Hallo Ruud,
   
Na de storm aan berichtjes naar aanleiding van de reŁnie een reactie van mijn kant. Top - super - vet zijn de termen die tegenwoordig gebruikt worden. Ze komen allemaal op hetzelfde neer, geweldig. Ook mijn complimenten voor het hele team. Ongelooflijk veel werk verricht met veel inzet en enthousiasme. Ik hoop binnen afzienbare tijd op een herhaling.
Nico Gravemaker
Beste Betty,
   
Hartelijk dank voor het snelle toesturen van de foto's. ik had niet verwacht zoveel oud-klasgenoten te ontmoeten. Het was een schitterende bijeenkomst. Apart om te zien dat sommigen nauwelijks zijn veranderd. Wellicht tot een volgende ontmoeting. 
Simon Binnendijk
Beste Beja,   
       
Zoveel loftuitingen op de site, prachtig. En volkomen terecht!
Ik heb me uitstekend vermaakt op deze voortreffelijk gerganiseerde reŁnie. En ja, ik hoop net als meerderen, dat jullie de energie hebben om over een jaar of 5 dit te herhalen. Mijn grote dank in ieder geval aan alle betrokkenen voor deze editie.
Jan Henk Wijers
Hoi allemaal,   
     
Laat, ik weet het...., maar ik wilde jullie toch nog even bedanken voor de fantastische wijze waarop jullie e.e.a. georganiseerd hebben! Wat was het een ontzettend leuke dag en wat zat mijn hoofd vol met verhalen en gezichten.
Nogmaals: fantastisch!
Doeteke Walda

Beste Beja,

Het was wel bijzonder. Niet alleen zijn mensen - soms na een tijdje goed kijken- erg herkenbaar, ook het gedrag lijkt een constante factor. Ik vergat mijn boek af te halen, maar erg goed dat de website blijft. Alle lof voor de reŁnie en de website!

Hans Wendte

Hoi Beja,

Proficiat met de fantastisch geslaagde reŁnie, dit natuurlijk ook voor Onno en Ruud. Wat hebben jullie er een geweldige dag van gemaakt. Ik heb alles gelezen op de site en ik had het ontzettend leuk gevonden om er ook te zijn, maar de omstandigheden lieten het niet toe.
Ik heb veel bekende gezichten gezien op de foto's en ook bekende namen gelezen bij de reacties op de reŁnie.

Roos Vrolijk

Beste Ruud,

Ik heb mij prima vermaakt en kan het niet nalaten om jou maar natuurlijk al die andere schoolgenoten en hun kinderen !!!!!! te bedanken voor een hele leuke, emotionele dag. Wat gaat de klok dan snel. Je zou wensen dat er op zo'n middag/avond een vertragingsmechanisme kon worden aangebracht.

Sjoerd Walda

Geweldig!

Beja, Ruud, Onno, Betty, Wim, Cees, Sytske, Leen, Robert, Ton, Pieter en alle anderen die deze reŁnie onvergetelijk hebben gemaakt, dus alle aanwezigen: ik heb alleen maar genoten, heel veel dank!

Bart de Boer

Beste Beja, Betty, Ruud en Onno,

Het is alweer een paar weken geleden, maar nog zeer regelmatig denk ik terug aan de super geslaagde reŁnie. Ik heb tussen de 20 en 25 oud-klasgenoten gesproken en dingen gehoord die ik allang weer vergeten was. Ik denk dat jullie bedolven zijn onder de complimenten en dat is helemaal terecht. Bedankt voor alle geleverde inspanningen en wellicht tot de volgende reŁnie.
Simon Binnendijk

Hoi Ruud,

Van de reŁnie heb ik genoten. Jammer dat een groot aantal leerlingen ontbrak. Ook waren leerlingen afwezig die ik wel verwacht had en dat is het enige negatieve aan zo'n reŁnie. De dag was eigenlijk te kort. Ik ben aanwezig geweest van 2 tot 11 en ik heb mensen gezien, die ik achteraf niet eens gesproken heb. Omdat ik er met een dubbele pet was, oud-leerling, oud-docent, heb ik veel oud-docenten gesproken, die tevens oud-collegaīs zijn. Ook veel oud-klasgenoten ontmoet. Het meest vreemde vond ik dat de leerlingen waar ik in 1970 mentor van ben geweest nu al de 50 zijn gepasseerd. Kortom voor herhaling vatbaar. Nogmaals bedankt voor deze reŁnie en bedank ook alle andere organisatoren.

Ton van der Kolk

Beste Betty,

Het is alweer even geleden, de reŁnie, maar wat mooi dat alles zo goed geslaagd en verlopen is. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar het is heel leuk om de site te lezen en de foto's te zien.

Guusje de Vries

Dag Ruud,

Ik vond het heel jammer dat ik vanwege een familie-uitje niet naar de reŁnie kon komen. Nu ik de reacties op de website heb gelezen n.a.v. de reŁnie betreur ik het des te meer. Wat hebben jullie ongelooflijk veel werk verzet. Klasse.
Tineke Klijnstra

Beste Ruud,

Nu, een maand later, wil ik jou en je collega-organisatoren nog steeds heel erg bedanken voor die hele fijne dag in september. Het is een groot warm feest geweest waarin het opviel hoe snel je weer vertrouwd was met elkaar. Al die ontmoetingen hebben een enorme impact. Ze zijn bronnen vol van reflectie. Met een aantal is een vorm van contact weer op gang gekomen. Ook zal ik binnenkort een paar mensen gaan opzoeken die er niet waren en wel via jullie opgespoord waren en contact wilden. Heerlijk vind ik dat. Ik geniet daar erg van.
Heleen Hoek

Hey Ruud,

Ik wilde jullie nog bedanken voor al het geweldige werk dat jullie hebben gedaan. Toen het bekend werd van de reŁnie waren er verschillenden die mij mailden om te vragen of ik ook kwam. Ik ben geweest, maar zij niet. Jammer, jammer, jammer.
Groetjes aan alle organisatoren en hou je taai. Bedankt voor de geweldig gezellige avond.
Wim Swier

Beste Ruud,

Ik hoop dat de site nog in de lucht is. Ik vond het een te gekke reŁnie!!!!!!
Tjietske Groothengel

Ruud,

Ik wil jou, natuurlijk ook alle andere organisatoren en de vrijwilligers nog hartelijk danken voor de zeer geslaagde reŁnie. Ontzettend leuk om zover terug te gaan in de tijd en zoveel oude bekenden terug te zien. Het was jammer dat een aantal mensen die ik graag nog weer eens terug had willen zien, niet aanwezig kon zijn. Nogmaals dank en wellicht in 2013 het eerste reŁnie-lustrum?

Henk Looy

Beste organisatoren,

Ik heb nog niet de gelegenheid genomen jullie hartelijk te bedanken voor de klus. Bij dezen!!
Ik kon niet vermoeden dat ik het zů leuk zou vinden. Mijn ervaring is dat je, wanneer je volwassen bent, op een heel andere, openhartiger manier met elkaar communiceert. Er waren mensen met wie ik in een half uur tijd meer te bespreken had, dan in de jaren dat we bij elkaar in de klas zaten. Raar toch? Overigens zou ik het heel leuk vinden als op de ťťn of andere manier de e-maillijst van de deelnemers toegankelijk wordt gemaakt. 
EnÖÖ over een paar jaar een herhaling?

Henk Pel

Hee Ruud,

Alsnog wil ik jullie bedanken voor de onvergetelijke en niet te evenaren reŁnie. Die was toch fantastisch! Grote klasse! Te kort om iedereen te ontmoeten... Ik ben veel mensen misgelopen en heb daarnaast ook geen enkel beeld van wie er allemaal zijn geweest. Daarom was ik al erg nieuwsgierig naar de DVD. Nogmaals bedankt voor de perfecte reŁnie! 
Groetjes, ook aan je mede-organisatoren en je broers natuurlijk.

Jacob Prins

Hallo Ruud,

Nog heel erg bedankt voor de fantastische reŁnie; ik heb er van genoten en volgens mij iedereen wel.

Margot Schoenmaker

Hallo Betty,

Zo aan het eind van het jaar is het een goed moment om nog eens over je schouder terug te blikken naar het -bijna- afgelopen jaar. Met veel genoegen en dankbaarheid kijk in het het bijzonder terug op de reŁnie van de Prins Bernhard HBS / het Ichtus College.  Ik wil jou en een ieder die zich hiervoor heeft ingezet nogmaals bedanken!

Fieneke Verschuren (eind december 2008)

Dag Ruud,
   
Ik heb nog geen contact met je gehad na de
reŁnie maar bij deze kan ik je vertellen dat ik, zoals vele anderen, erg genoten heb en door deze gelegenheid weer nieuwe contacten heb aangeknoopt. Bedankt voor de organisatie.

Lubť van Nuissenburg
Reacties komen zelfs nog binnen in 2009...

Hee die Ruud!
   
Ik heb enorm genoten en denk er vaak met veel plezier aan terug. Vooral het weerzien van mijn twee oude liefdes was geweldig (natuurlijk)! Nee, maar zonder gekheid, ik heb een dijk van een dag gehad en vond het geweldig al die vrienden en bekenden van vroeger weer te zien en te spreken. Ik heb ontzettend veel respect voor jullie inspanningen, organisatie en het grootse resultaat van de reŁniedag! In ťťn woord: geweldig! Met speciale dank aan mijn nicht Jans (thans uit Meppel), die mij de hele dag met van alles heeft bijgestaan (vooral met eten en drinken), anders was het niks geworden!

Dick van Veelen

Beste Onno,
   
Via deze weg wil ik jou en de andere organisatoren hartelijk bedanken voor het idee, de voorbereiding en de uitvoering van de reŁnie. Het was fantastisch om al die bekenden na zoín lange tijd weer eens te zien, temeer daar ik in die 40 jaar vrijwel niemand was tegengekomen. Wat mij betreft over 4,5 jaar weer een keer.
Nogmaals mijn complimenten voor de organisatie.

Dick Koorn

   

Terug naar ReŁnie 2008